Over mij

Hallo en welkom op AstridBlogt.com! Ik blog al sinds 2007 op WordPress en heb intussen al minstens tien blogs gehad, waarvan de meeste niet lang actief waren. Ook heb ik een eigen domeinnaam, AstridVanWoerkom.com, vanaf 2004. In die tijd voelde ik me al heelwat dat ik mijn website met simpele HTML zelf kon schrijven. Ik heb wel eens een content management system geprobeerd maar dat lukte nooit echt. Uiteindelijk ben ik op WordPress uitgekomen maar dat was me ook te veel techniek. Nu dus maar weer een simpel, door WordPress.com gehost blog.

Ik ben dus Astrid, geboren op 27 juni 1986. Omdat ik te vroeg geboren ben, heb ik in de couveuse gelegen. Hier heb ik verschillende complicaties opgelopen, waaronder een oogaandoening en een hersenbloeding. Door die oogaandoening ben ik mijn leven lang zeer slechtziend geweest en inmiddels volledig blind. In 2007 kreeg ik de diagnose autisme. Dit is inmiddels al zo’n vier keer in twijfel getrokken, onder andere vanwege bovengenoemde hersenbloeding. Ik zou dan geen autisme kunnen hebben maar de diagnose niet-aangeboren hersenletsel (NAH) past ook niet helemaal. IK zat dus een tijd opgescheept met de diagnose van een persoonlijkheidsstoornis en werd conform dat idee benaderd. Gelukkig werken mijn huidige behandelaren wel vanuit het idee dat ik autisme heb.

In 2007 werd ik opgenomen in de psychiatrie. Ik woonde toen zelfstandig en dat ging niet, dus zou er een beschermde woonvorm worden gezocht. Dat is in 9 1/2 jaar uiteindelik niet gelukt maar inmiddels leerde ik wel mijn man kennen. We zijn in 2011, terwijl ik nog in de instelling zat, getrouwd en wonen sinds mei 2017 samen.

Mijn hobby’s zijn vooral schrijven en internetten. Dit hoop ik op dit blog te kunnen combineren. Daarnaast houd ik van lezen en creatief bezig zijn. Mijn belangrijkste interesses zijn gezondheid en psychologie. Ik hoop deze interesses hier met jullie te kunnen delen.